Ingredienser:
Ta den sjokoladen du tåler og får tak i. De fleste vil nok fungere ypperlig. Det mangler kremfløten på bildet. |
20 gr hvit sjokolade
30gr kremost
2 ss melis
1/4 ts vaniljeessens
0,25 dl ferdig pisket soya kremfløte (jeg pisket opp en dl og brukte litt av det)
40 gr melkesjokolade/ mørk sjokolade
Fremgangsmetode:
Smelt 60 gr sjokolade i vannbad. Smør et tynt lag i formene med sjokolade slik at det dekker hele formen men det er plass til fyll. Sett formen i frysen i ca 5 min slik at det stivner.
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad, ha i kremosten, melisen & vaniljeessensen. Bland godt sammen og ta bort fra vannbadet. Pisk kremfløten og bland inn med resten. Bland forsiktig inn med en slikkepott. Ha blandingen i formene men la det være noen millimeter igjen til et lag med melkesjokoladen. Sett i kjøleskapet en stund.
Smelt 40 gr melkesjokolade i vannbad og fyll siste rommet i formene. Sett så sjokoladene i frysen i frem til litt før eller frem til servering.
Tips: Anbefaler silikonformer da det var vanskelig å trykke dem ut uten å skade dem med de formene jeg hadde.
.
Voilá så har du sjokolade!
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar