Gå til hovedinnhold

Påskeegg - kinder sjokolade



Ingredienser: 

Ta den sjokoladen du tåler og får tak i.
De fleste vil nok fungere ypperlig.
Det mangler kremfløten på bildet. 
60 gr melkesjokolade/mørk sjokolade
20 gr hvit sjokolade
30gr kremost
2 ss melis
1/4 ts vaniljeessens
0,25 dl ferdig pisket soya kremfløte (jeg pisket opp en dl og brukte litt av det)
40 gr melkesjokolade/ mørk sjokolade




Fremgangsmetode:
Smelt 60 gr sjokolade i vannbad. Smør et tynt lag i formene med sjokolade slik at det dekker hele formen men det er plass til fyll. Sett formen i frysen i ca 5 min slik at det stivner.

Smelt den hvite sjokoladen i vannbad, ha i kremosten, melisen & vaniljeessensen. Bland godt sammen og ta bort fra vannbadet. Pisk kremfløten og bland inn med resten. Bland forsiktig inn med en slikkepott. Ha blandingen i formene men la det være noen millimeter igjen til et lag med melkesjokoladen. Sett i kjøleskapet en stund.

Smelt 40 gr melkesjokolade i vannbad og fyll siste rommet i formene. Sett så sjokoladene i frysen i frem til litt før eller frem til servering.

Tips: Anbefaler silikonformer da det var vanskelig å trykke dem ut uten å skade dem med de formene jeg hadde.





.


Voilá så har du sjokolade! 

Håper det smaker!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...