Ingredienser:
125 ml kikertlake
200 gr sukker
250 gr kokosmasse
1 ts vanlijesukker
Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse.
Fremgangsmetode:
Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks.
Håper det smaker!
Hvilken sukker bruker til kokosmakron?
SvarSlettJeg bruker vanlig sukker. Farin. ☺️
SvarSlett