Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende.
Ingredienser:
25-30 gram melkefritt margarin
1,5-2 ss potetmel
opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk)
1 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 ts muskat (kan sløyfes)
Fremgangsmetode:
Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat.
Ingredienser:
25-30 gram melkefritt margarin
1,5-2 ss potetmel
opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk)
1 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 ts muskat (kan sløyfes)
Fremgangsmetode:
Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat.
Kommentarer
Legg inn en kommentar