Gå til hovedinnhold

Sjokoladekake


Denne kaken har jeg laget til flere anledninger og er godt likt både av allergikere og ikke allergikere. Den er utrolig god!




Til denne oppskriften trenger man en 24 cm eller 26 cm springform.


Ingredienser til kake:

6 dl Shär breadmix
4 dl sukker
1,25 dl olje eller smeltet melkefritt margarin
1 ts (toppet) natron
1 ss vaniljesukker
6 ss kakaopulver
4 dl vann
2-3 klyper maldonsalt (kan sløyfes)

Ingredienser til smørkrem:

1 pakke Berit Nordstrand smør, 250gram
4 dl melis
2-3 ss kakaopulver









Fremgangsmetode kake:

Bland alle de tørre ingrediensene til det er godt mikset sammen. Deretter tilsetter du oljen eller det smeltede smøret og vannet, og blander godt. Ha så over i kakeformen og stek i ca. 40 min på 180 grader, til kaken slipper kakeformen. Et tips er å ta ut kaken noen minutter før og da får du en brownie-lignende kake.

Fremgangsmetode smørkrem:

Bland smør og kakaopulver først. Deretter tilsetter du litt og litt melis til du synes det er søtt nok. Sett så smørkremen i kjøleskapet til kaken er avkjølt.








Håper det smaker! 


Inspirasjon er hentet fra www.glutenogmelkefri.com hvor det finnes så utrolig mange gode oppskrifter !

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Hvordan tilrettelegge for den allergiske gjesten

Jeg tenkte jeg skulle skrive et innlegg om hvordan man kan tilrettelegge bursdagsselskap/middagsbesøk for den allergiske gjesten, da dette er et tema som er aktuelt på "allergimatsnappen" i disse dager. Samtidig som det blir fler og fler som får matallergier og matintoleranser. Temaet om å tilrettelegge for matallergier burde vært ett større tema og mer belyst enn det er i dag. Min drøm er å gå på restaurant, oppgi allergener og få til svar at det skal de klare å tilrettelegge for og at jeg har flere retter å velge på. Det er ikke enkelt for noen som aldri har tenkt over hva som er i maten eller hvilke ingrediense-navn man må unngå for å utelate melk, da det er en million betegnelser. Hvem har ikke gjort en feil og inntatt noe med melk eller gluten i, den første tiden man begynner å utelate det fra kosten. Jeg har i hvertfall gjort det. Så til alle dere som er nye i gamet, jeg forstår at dere, men til gjengjeld forventer jeg at dere tar det på alvor. Det er ikke slik at je...