Gå til hovedinnhold

Oreokake




Ingredienser:
2 pakker oreokjeks
Margarin
Kremost
Berit Nordstrand rapskokos stor pakke (400 gram)
Kakaopulver
Melis
Sitronsaft

Bunn:
2 pakker oreokjeks
50 gram smeltet smør

Hvitt lag:
Ta én av disse, den du får tak i butikken.
225 gram kremost
50 gram berit nordstrand rapskokos
1,5 dl melis
2 ts sitronsaft

Sjokoladelag:
Resterende smør fra berit nordstrand rapskokos ca 300-350 gram
4-6 ss kakaopulver
Knust oreokjeks
2 dl melis






Fremgangsmetode: 

Knus kjeksen og ta 4/5 av kjeksen i en kakeform på 20 cm. Smelt margarin og rør sammen. Fordel jevnt utover hele kakeformen. Sett formen i kjøleskapet mens du gjør neste steg.
Ta kremosten og smøret og miks sammen. Sikt melisen før du tar den i blandingen. Tilsett sitronsaft, smak deg frem. Fordel utover i kakeformen da det ikke tar lang tid før bunnen stivner, kan du gjøre dette med en gang. Sett i kjøleskapet mens du lager neste del.
Så tar du resten av smøret, tilsetter siktet melis og kakaopulver og blander godt sammen. Deretter tar du resten av den knuste oreokjeksen og blander sammen med sjokoladelaget. Fordel deretter dette som et jevnt lag i kakeformen.





 Da er kaken klar til servering på under 1 time! Håper det smaker! 














Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...