Salt karamell
Ingredienser:
200 gram sukker
8 ss vann
5 ss melkefrittsmør (jeg brukte Eldorado sitt smørmyk)
2 dl melkefrifløte (her brukte jeg kremfløten til alpro)
4 klyper Maldonsalt
Fremgangsmetode:
Først blandet jeg sammen sukkeret og vannet i en kjele av stål. Så satte jeg pannen bort på platen på høy varme og lot den stå uten å røre i den. (Skal ikke røres i). Så lot jeg den stå der til den ble gyllen på farge. Da tok jeg pannen av platen, og hadde i smøret. Når dette var blandet inn så tok jeg pannen på platen igjen. Og blandet deretter sakte men sikkert inn litt og litt fløte. Så lot jeg det koke i 3 min.
Etter disse 3 minuttene så avhenger det hvor tykk du ønsker å ha karamellen. Dersom du ønsker tynn stråle så koker du det i ca 1 min til. Hvis du ønsker å ha til å dekorere kake slik som jeg hadde så kokte jeg den i 3 min til. Dersom du ønsker enda tykkere så må du opp i 5 min til osv. Når det var ferdig å koke tok jeg platen av pannen og hadde i maldonsaltet. Deretter helte jeg det over i en lufttett beholder.
Dette er samme oppskrift som den andre sjokoladekaken min, bare ny topping.
Ingredienser:
6 dl melkmiks (jeg foretrekker shär breadmix)
4 dl sukker
1,25 dl olje eller smeltet melkefritt margarin
1 ts (toppet) natron
1 ss vaniljesukker
6 ss kakaopulver
4 dl vann
2-3 klyper maldonsalt (eller vanlig salt)
Fremgangsmetode:
Forvarm ovnen på 180 grader. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett så oljen og vannet. Bland godt. Hell over i 26 cm kakeform. (Ved halvert oppskrift, som jeg lagde, så passer en 20 cm kakeform best). Stekes i ca 40 min midt i ovnen. (Ved halvert oppskrift i ca 15-20 min).
Håper det smaker!
Inspirasjon for den salte karamellen hentet jeg på http://idagranjansen.com/oppskrifter/grunnoppskrift-pa-salt-karamell.
Kommentarer
Legg inn en kommentar