Ingredienser:
250 gr melkefri sjokolade (moofree sjokolade)
100 gr sukker
4 ss vann
2 store ss melkefritt smør
1 dl alpro soya kremfløte
Tilsett gjerne maldonsalt/havsalt om du vil.
Anbefaler silikonformer til sjokoladen, da er det lettere å trykke dem ut etterpå.
Fremgangsmetode:
Smelt ca 150 gr sjokolade. Fyll ca 1/3 av sjokoladeformen med sjokolade. Smør sjokoladen opp rundt sidene. Sett kaldt. Mens du venter starter du på karamellen. Ha sukker og vann i en kjele. Rør det sammen før du setter på varmen. Deretter setter du på høy varme på platen. La det koke til sukkervannet blir gyllen på farge. Skal IKKE røres i mens det koker. Så tar du kjelen av platen og rører inn smøret. Deretter setter du kjelen tilbake på platen på høy varme og rører inn fløten. Når fløten er rørt inn så setter du på en timer. Kok i 4-5 minutter for en myk dumle karamell og 6-7 for daim karamell. Ta så av kjelen av pannen og vent noe før du har over karamellen i formene. Nå rører du inn saltet dersom du ønsker å ha dette i. Deretter fyller du formene slik at det bare er noen få millimeter igjen til å dekke med sjokolade. Så setter du det kjølig igjen. Så varmer du opp resten av sjokoladen i vannbad og dekker karamellen med sjokolade og voilá du har en god karamell!
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar