Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften:

1 boks med kikertlake
2 pakker med Alpro Cuisine soya
5 ss sukker
5 plater gelatin
2 ss vann
2-3 ss melis
100 gram Coop Mørk kokesjokolade

Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler.
Fremgangmåte:
Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade.
Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides.
Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken, pisk den til den ser slik ut:
Kikertlake har noe smak og jeg fant derfor ut at det ville smake bedre med noen spiseskjeer melis. Disse tok jeg i når den var ferdigpisket. Den piskede kikertlaken deler seg raskt så nå gjelder det å ikke drøye tiden.
Så da tok jeg å satte på vannkokeren og klemte av vannet fra gelatinplatene. Jeg tok frem kremfløten og blandet den forsiktig sammen med kikertlaken. Her pleier jeg å vende inn kremen med en slikkepott men det kan også blandes forsiktig inn med en el-visp eller kjøkken maskin på laveste nivå.
Når dette er gjort trenger du de 2 spiseskjeen med vann og gelatinen i en skål. Så fort du har hatt vannet over gelatinen rører du rundt og sjekker at det ikke er noen klumper som ikke er løst opp. Da heller gelatinen i en tynn stråle over i blandingen med kikertlaken og kremfløten, mens du blander det inn på lav styrke med el-visp eller kjøkkenmaskin. Deretter heller du over i skålen og legger lagvis med revet sjokolade.
Dronning Mauden puddingen bør stå over natten i kjøleskap før servering.
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar