Disse rundstykkene skal jeg lage flere ganger. De er det nærmeste "vanlige" rundstykker jeg har smakt uten både melk og gluten.
Gir ca 8 rundstykker.
200 gr hjemmelaget havremel
200 gr Bread-mix av Shär
2,5 dl soyamelk
1,5 dl vann
1 ss fiberhusk
1 pose tørrgjær
1 liten teskje salt
For å få litt mer smak kan det også tilsettes frø og korn i rundstykkene.
Fremgangsmåte:
Varm melk og vann til 40 grader. Ha så i gjær og fiberhusk. La denne blandingen stå å svelle i noen minutter mens du lager havremelet. Jeg brukte en foodprocessor og kjørte havregrynet i noen få minutter til jeg så at det var finkornet.
Når fiberhusken har fått svellet litt i væsken så tilsetter du melet og saltet. Bland det godt sammen og la deigen heve i 45 min - 60 min.
Kna deigen og lag rundstykkene slik du selv ønsker både i størrelse og utseende. La de så heve i 30 - 45 minutter igjen. Forvarm ovnen til 225 grader og stek dem til de blir gylne. For meg tok dette ca 20 min. Dette avhenger av ovn og størrelse.
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar