Gå til hovedinnhold

Bountykuler


Denne oppskriften er nesten lik det søte liv sin oppskrift og den finner du her http://www.detsoteliv.no/oppskrift/bountykuler, men her kommer ingrediensene jeg har brukt for at de blir uten melk, egg og gluten.


Ingredienser:
50 gram melkefrittmargarin
0,5 dl sirup
0,5 dl melis
2,5 dl soyafløte (eller annen fløte som tåles)
200 gram kokosmasse
200 gram mørk kokesjokolade (jeg bruker coop sin)
25 gram delfiafett


Fremgangsmetode:
Varm opp margarinet, sirupen, melisen og soyafløten i en kjele. Kok opp i ca 10 min til det er godt blandet og begynner å bli litt seigt. Massen skal ha en gylden farge men ikke bli mørk på fargen. Ta deretter av kjelen og bland inn kokosen. La massen kjøle seg av i romtemperatur til du klarer å lage kuler av massen i hendene. Legg dem på et bakebrett med bakepapir. Sett deretter brettet i kjøleskapet og vent ett par timer.
Smelt sjokoladen og delfiafettet, delfiafettet gjør sjokoladen tynnere og letter å dyppe kulene i. Dypp alle kulene i sjokoladen, sett dem tilbake på brettet og strø litt kokos på toppen til dekorasjon. La dem avkjøle i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Disse bountykulene bør oppbevares i kjøleskapet eller kan sjokoladen smelte og de blir klissete.


Håper det smaker!  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...