Ingredienser:
50 gram melkefrittmargarin
0,5 dl sirup
0,5 dl melis
2,5 dl soyafløte (eller annen fløte som tåles)
200 gram kokosmasse
200 gram mørk kokesjokolade (jeg bruker coop sin)
25 gram delfiafett
Fremgangsmetode:
Varm opp margarinet, sirupen, melisen og soyafløten i en kjele. Kok opp i ca 10 min til det er godt blandet og begynner å bli litt seigt. Massen skal ha en gylden farge men ikke bli mørk på fargen. Ta deretter av kjelen og bland inn kokosen. La massen kjøle seg av i romtemperatur til du klarer å lage kuler av massen i hendene. Legg dem på et bakebrett med bakepapir. Sett deretter brettet i kjøleskapet og vent ett par timer.
Smelt sjokoladen og delfiafettet, delfiafettet gjør sjokoladen tynnere og letter å dyppe kulene i. Dypp alle kulene i sjokoladen, sett dem tilbake på brettet og strø litt kokos på toppen til dekorasjon. La dem avkjøle i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Disse bountykulene bør oppbevares i kjøleskapet eller kan sjokoladen smelte og de blir klissete.
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar