Gå til hovedinnhold

Krydderkake - Gulrotkake



Denne kaken kan både lages som en krydderkake og gulrotkake.

Her er grunningrediensene, så legger man til
enten gulrøtter eller kardemomme og ingefær. 
Ingredienser: 
3 dl mel
2 dl vann
2 dl sukker
1 ts natron
0,5 dl olje
1 ts vaniljesukker


Krydderkake:
2 ts kanel
1 ts kardemomme
Ingredienser til toppingen som smaker godt
både til krydderkake og gulrotkaken.
0,5 ts ingefær


Gulrotkake:
1 ts kanel
2-3 stk revet gulrøtter
0,25 dl olje

Topping:
1 boks kremost
50 gram berit nordstrand smør
1,5 dl siktet melis
2 ts sitronsaft

Lages i en 20 cm springform. Dersom du ønsker å lage kaken i en større kakeform så er det bare til å doble oppskriften. Dersom du dobler oppskriften dobles steketiden.






Fremgangsmetode: 
Bland de tørre ingrediensene og tilsett så resten. Bland røren godt sammen og hell den over i kakeformen. Sett kaken i ovnen på 180 grader i rundt 20-25 minutt. Samtidig som kaken står i ovnen kan du lage toppingen, den passer godt til både krydderkaken og gulrotkaken.


Bland kremosten og smøret først, deretter sikt melisen over og tilsett sitronsaften. Bland alle ingrediensene godt sammen og sett i kjøleskapet. Vent til kaken er godt avkjølt før du tar på toppingen.




Håper det smaker!










Kommentarer

  1. Hva slags kremost bruker du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      Slett
    2. Jeg bruker tofutti sin kremost som regel men har brukt astrid och aporna sin kremost også til tider! Violife sin blir litt for tynn synes jeg.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...