Denne kaken kan både lages som en krydderkake og gulrotkake.
Her er grunningrediensene, så legger man til enten gulrøtter eller kardemomme og ingefær. |
3 dl mel
2 dl vann
2 dl sukker
1 ts natron
0,5 dl olje
1 ts vaniljesukker
Krydderkake:
2 ts kanel
1 ts kardemomme
Ingredienser til toppingen som smaker godt både til krydderkake og gulrotkaken. |
Gulrotkake:
1 ts kanel
2-3 stk revet gulrøtter
0,25 dl olje
Topping:
1 boks kremost
50 gram berit nordstrand smør
1,5 dl siktet melis
2 ts sitronsaft
Lages i en 20 cm springform. Dersom du ønsker å lage kaken i en større kakeform så er det bare til å doble oppskriften. Dersom du dobler oppskriften dobles steketiden.
Bland de tørre ingrediensene og tilsett så resten. Bland røren godt sammen og hell den over i kakeformen. Sett kaken i ovnen på 180 grader i rundt 20-25 minutt. Samtidig som kaken står i ovnen kan du lage toppingen, den passer godt til både krydderkaken og gulrotkaken.
Bland kremosten og smøret først, deretter sikt melisen over og tilsett sitronsaften. Bland alle ingrediensene godt sammen og sett i kjøleskapet. Vent til kaken er godt avkjølt før du tar på toppingen.
Håper det smaker!
Hva slags kremost bruker du?
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SlettJeg bruker tofutti sin kremost som regel men har brukt astrid och aporna sin kremost også til tider! Violife sin blir litt for tynn synes jeg.
Slett