Gå til hovedinnhold

Doble sjokoladeflarn



Savner du doble sjokoladeflarn?

//Produktene som er linket, er fra egen butikk//


Ingredienser:

Havreflarn:
3,5-4 dl havregryn
4 dl melmiks eller havremel
150 gr melange uten melk
2 dl sukker (sukkerfritt: sukrin)
1 ts bakepulver
0,5 dl sirup (sukkerfritt: fibersirup)
0,5 ts salt
2 ss melk/fløte som tåles feks: Kokosfløte eller Kokosmelk

Sjokolade:
1 ss Kokosolje eller delfiafett
150 gr kokesjokolade som tåles

Dette ble ca 15 doble sjokoladeflarn.

Fremgangsmetode:
Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt margarinet. Ha i sirup og melk/fløte. Bland de tørre ingrediensene sammen for seg selv og deretter bland de tørre og bløte ingrediensene sammen. Ta en spiseskje eller en cookieskje og plasser 6 stykker på et bakebrett. Plasser dem med stor avstand fra hverandre for de utvider seg noe utover på stekebrettet. Klapp dem litt flate med slikkepott. Stekes til de blir gyllne i kantene, for meg tok dette 7 min. Når du tar dem ut av ovnen la dem stå å bli kalde før du flytter på dem ellers kan man ødelegge dem. Vent til de er helt kalde før du tar på sjokoladen. Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad og bruk en skje til å ta på sjokolade på ene undersiden av sjokoladeflarnet og legg det andre på. Sett så i kjøleskapet i ca 30 min og voilá du har doble sjokoladeflarn!







Håper det smaker!









Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...