Eplebitene -
3 mellomstore epler
1 ss kanel
2 ss sukker
2 ss sitronsaft
Kakeblanding -
3 dl melmiks
2 dl sukker
1 ts natron/bakepulver
1 ts kardemumme
1 dl vanilje soyayoghurt (evt. nøytral yoghurt men da må du tilsette 2 ts vaniljesukker)
0,5 dl soyamelk
1 ss sitronsaft
1/2 ts salt
Denne kaken passer en liten springform på 20 cm.
Denne kaken passer en liten springform på 20 cm.
Fremgangsmetode:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell og skjær opp eplene i båter. Ha dem i en pose sammen med 2 ss sitronsaft, 1 ss kanel og 2 ss sukker. La dem ligge mens du blander kakeblandingen.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Deretter måler du opp yoghurten og ha melken i yoghurten i tillegg til sitronsaften og bland disse tre godt sammen, før du heller det over sammen med de tørre ingrediensene. Det blir en litt tykk god røre som du har over i kakeformen. Deretter legger du eplebitene over og så settes kaken i ovnen. Stekes i ca. 30 min.
Serveres best varm med vaniljesaus eller vaniljeis!
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar