Ingredienser:
1,5 dl vann
1 dl varmt vann.
3 dl sukker
6 plater gelantin (her kan man erstatte med agar agar)
500-600 gr kokesjokolade (jeg brukte sjokoladedråpene til odense, kjøpt i sverige)
1 ss kokosolje eller delfiafett
2 ts vaniljesukker
Valgfri - kjeks til bunn jeg brukte shär sin salti kjeks og marie kjeks.
Valgfri - kokosmasse
Fremgangsmetode:
Aller først legg gelantinplatene i kaldt vann. Deretter kok opp vann og sukker i en panne. Dette skal koke i 10 min for å bli til sukkerlake. Så klemmer du ut vannet fra gelantin platene og så smelte disse med 1 dl kokende vann.

Bland sammen gelatinen og sukkerlakene og visp med kjøkkenmaskin til det er stivpiska. For meg tok dette ca 8 min med kjøkkenmaskin.
Legg kjeksen utover et stekebrett med bakepapir, mens du venter. Dersom du ønsker sjokolade på kjeksen må du gjøre dette før du legger dem på bakebrettet.
Ha gelantin-, og sukkerlake-blandingen i en sprøytepose og sprøyt disse på kjeksen. Kjeksen er til for å ha en bunn, for å unngå at det blir alt for mykt og klissete. Sett så brettet inn i kjøleskapet i 1 time.
Når det nærmer seg tid for å ta dem ut kan du begynne å smelte sjokoladen du tåler med vannbad.
1,5 dl vann
1 dl varmt vann.
3 dl sukker
6 plater gelantin (her kan man erstatte med agar agar)
500-600 gr kokesjokolade (jeg brukte sjokoladedråpene til odense, kjøpt i sverige)
1 ss kokosolje eller delfiafett
2 ts vaniljesukker
Valgfri - kjeks til bunn jeg brukte shär sin salti kjeks og marie kjeks.
Valgfri - kokosmasse
Fremgangsmetode:
Aller først legg gelantinplatene i kaldt vann. Deretter kok opp vann og sukker i en panne. Dette skal koke i 10 min for å bli til sukkerlake. Så klemmer du ut vannet fra gelantin platene og så smelte disse med 1 dl kokende vann.

Bland sammen gelatinen og sukkerlakene og visp med kjøkkenmaskin til det er stivpiska. For meg tok dette ca 8 min med kjøkkenmaskin.
Legg kjeksen utover et stekebrett med bakepapir, mens du venter. Dersom du ønsker sjokolade på kjeksen må du gjøre dette før du legger dem på bakebrettet.
Når det nærmer seg tid for å ta dem ut kan du begynne å smelte sjokoladen du tåler med vannbad.
Så brer du sjokoladen på kjeksene og skumfyllet slik du liker det. Enten om du vil dyppe dem i sjokoladen eller benytte skje til å helle over sjokoladen. Sett det så i kjøleskapet i 2 timer og voilá så har du kokosboller!
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar