Ingredienser:
Brytebrød -
1 pose Focaccia miks - Det Glutenfrie Verksted
1 pk tørrgjær
1-2 ts salt
1 ss sukker eller sukrin
3,5 dl lunkent vann
1 dl olje
Hvitløkssmør -
75 gr smør som tåles (jeg brukte eldorado sitt melkefrie)
3 revet hvitløksfedd
en stor klype maldonsalt (kan sløyfes)
finhakket persilleblad (eller andre urter)
Oppskriften gir 2 små brytebrød eller 1 stort.
Fremgangsmetode:
Forvarm ovnen på 200 grader, over og undervarme. Bland sammen hvitløks-smøret først. Riv hvitløken og hakk persillen. Bland alt sammen og sett til siden.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen de tørre ingrediensene først; focaccia miksen, tørrgjær, salt og sukker. Ha så i lunkent vann (37grader) og olje sammen med det andre. Kjør dette i kjøkkenmaskinen i 5 minutter. Så delte jeg deigen i to like deler og hadde den over på et bakebrett med bakepapir på. Dersom du vil er det fult mulig å lage den til ett brød. Klapp ut deigen slik at den får formen du ønsker. La så brødene heve i 20-30 minutt. Deretter skjærer du opp rutene i brytebrødet i så store biter som du ønsker ha dem. Ha så hvitløkssmør i mellom disse bitene. Her kan du bruke en kniv eller slikkepott eller det du synes fungerer best. Sett så brødene inn i ovnen og stek dem i ca 35 minutter til de begynner å bli gylne.
Håper det smaker!
PS: Dette brødet vil nok smake enda mer fortreffelig med litt revet ost som tåles!
PS: Dette brødet vil nok smake enda mer fortreffelig med litt revet ost som tåles!
Lenker er til egen nettbutikk.
Kommentarer
Legg inn en kommentar