Ingredienser:
1 pakke med bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted
(dersom du ikke har miksen eller ønsker å benytte noe annet, da kan du bruke en melmiks feks Schär brødmiks eller blande to typer glutenfritt mel og fiberhusk)
2 dl vaniljeyohurt som tåles (jeg brukte soyayoghurt)
2 dl plantebasert melk
1 pose tørrgjær
4 ss olje/smeltet margarin som tåles
Til kanelbollene:
sukker/sukrin
kanel
smør som tåles
Vaniljekrem. Jeg bruker en halvferdig blanding fra Sverige.
Kakeform 20 cm.
Fremgangsmetode:
Bland alle de våte ingrediensene først. Enten kan du ha dem fingervarmt eller kalde. Dersom du har ingrediensene fingervarmt trenger de ikke heve like lenge. Deretter ha i gjær og mel. Dette er en veldig klissete deig per nå, men dette bedrer seg under heving. Jeg foretrekker kalde væsker når jeg baker med tørrgjær. Så da satte jeg dem på i ovnen på heving, 40-50 grader i ovnen i 50 min. Deretter tok jeg ut deigen og brukte glutenfritt mel til å bake ut med. Så tok jeg rett under halvparten av deigen og lagde en bunn i kakeformen. Den andre halvdelen kjevlet jeg ut. Smørte smør utover hele. Strødde så sukker og kanel over. Så rullet jeg sammen og kuttet opp i små kanelboller. Deretter satte jeg disse ned i kakeformen slik at dem dekker bunnen så godt det går. Så satte jeg formen i ovnen igjen til heving i ca 20 min. Mens det står til heving lager du litt vaniljekrem slik du lager den. Deretter har du i vaniljekrem i "hullene" mellom kanelbollene. Sett deretter kaken i ovnen på 200 grader. For meg tok det 25-30 minutt i ovnen.
Håper det smaker!
Kommentarer
Legg inn en kommentar