Gå til hovedinnhold

Prinsessekake


Ingredienser:
1 pakke med bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted
(dersom du ikke har miksen eller ønsker å benytte noe annet, da kan du bruke en melmiks feks Schär brødmiks eller blande to typer glutenfritt mel og fiberhusk)
2 dl vaniljeyohurt som tåles (jeg brukte soyayoghurt)
2 dl plantebasert melk
1 pose tørrgjær
4 ss olje/smeltet margarin som tåles

Til kanelbollene:
sukker/sukrin
kanel
smør som tåles

Vaniljekrem. Jeg bruker en halvferdig blanding fra Sverige.

Kakeform 20 cm.

Fremgangsmetode:
Bland alle de våte ingrediensene først. Enten kan du ha dem fingervarmt eller kalde. Dersom du har ingrediensene fingervarmt trenger de ikke heve like lenge. Deretter ha i gjær og mel. Dette er en veldig klissete deig per nå, men dette bedrer seg under heving. Jeg foretrekker kalde væsker når jeg baker med tørrgjær. Så da satte jeg dem på i ovnen på heving, 40-50 grader i ovnen i 50 min. Deretter tok jeg ut deigen og brukte glutenfritt mel til å bake ut med. Så tok jeg rett under halvparten av deigen og lagde en bunn i kakeformen. Den andre halvdelen kjevlet jeg ut. Smørte smør utover hele. Strødde så sukker og kanel over. Så rullet jeg sammen og kuttet opp i små kanelboller. Deretter satte jeg disse ned i kakeformen slik at dem dekker bunnen så godt det går. Så satte jeg formen i ovnen igjen til heving i ca 20 min. Mens det står til heving lager du litt vaniljekrem slik du lager den. Deretter har du i vaniljekrem i "hullene" mellom kanelbollene. Sett deretter kaken i ovnen på 200 grader. For meg tok det 25-30 minutt i ovnen.




Håper det smaker!  

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvit saus

Tenkte å dele med dere hvordan jeg lager hvit saus! Denne type saus bruker jeg til for eksempel fiskeboller i hvit saus, saus til ertestuing og lignende. Ingredienser:  25-30 gram melkefritt margarin 1,5-2 ss potetmel opptil 5 dl melk (jeg bruker glutenfri havremelk eller soymelk) 1 ts salt 1/3 ts pepper 1/2 ts muskat (kan sløyfes) Fremgangsmetode:  Smelt smøret i en panne. Ha i potetmelet og bland godt. Tilsett melken. (TIPS: dersom du skal ha en litt tykk saus til stuing feks. hell i litt av gangen og kok opp og se hvor tykk den blir, tilsett melk etterhvert. Det kan være du liker den ekstra tykk og bare vil ha 2,5 dl). Ha i salt, pepper & muskat. smeltet smør  ha i potetmel ha i litt og litt melk smak til med salt,  pepper og muskat

Kokosmakroner - uten egg

Julekaker på under 1 time! Ingredienser: 125 ml kikertlake 200 gr sukker 250 gr kokosmasse 1 ts vanlijesukker Gir ca 24 kokosmakroner. Avhengig av størrelse. Fremgangsmetode: Forvarm ovnen på 180 grader. Ha kikertlaken over i en kjele. Pisk den for hånd eller med håndmikser til den skummer godt. Ha så alle de andre ingrediensene over i kjelen også, og bland godt. Sett kjelen på platen på middels varme. Når sukkeret er smeltet og blandingen begynne å bli seig og tykk, ta av kjelen. Dette tok ca 8 minutter hos meg. Ha bakepapir på to bakebrett. Bruk gjerne en cookieskje som porsjonerer lik størrelse på alle når du former kokosmakronene på brettet. Derimot skal de ikke være helt runde så forsøk å formen dem litt med en slikkepott. Sett i ovnen og stek til de begynner å bli gylne. Her tok det ca 13 minutt per brett. La de avkjøle helt før du har dem i tett kakeboks. Håper det smaker! 

Dronning Maud pudding

Dronning Maud pudding er en av mine favoritt-desserter, som jeg har savnet rundt jul eller andre spesielle anledninger de siste årene. Jeg fant derfor ut at dette var noe jeg måtte prøve å lage uten både egg og melk. Det vil ikke smake 100% som Dronning Maud men det blir en luftig fromasj med revet sjokolade. Her kommer oppskriften: Ingredrienser: 1 boks med kikertlake 2 pakker med Alpro Cuisine soya 5 ss sukker 5 plater gelatin 2 ss vann 2-3 ss melis 100 gram Coop Mørk kokesjokolade Dersom du tåler enten egg eller melk så bytter du bare ut enten kikertlaken eller soyafløten med det du ønsker/tåler. Fremgangmåte:  Det er lurt å rive sjokoladen før man begynner å lage dronning mauden dersom man ønsker flere lag med sjokolade. Så begynner man med å skille laken fra kikertene. Deretter legg gelatinplatene i vann. Pisk soyafløten og sett den til sides. Kikertlake erstatter eggedosisen i den vanlige oppskriften. Ta en ren bakebolle og ta i kikertlaken...